In de media

Een kleine zestig winkeliers in de ‘Vier Straatjes’ in de binnenstad doen mee aan de Veiligheidsapp: in geval van nood kunnen ze elkaar alarmeren.

Met de nieuwe app willen de Groningen City Club en Bedrijvenvereniging WEST het gevoel van veiligheid van de kleine ondernemer vergroten. Het gaat vooralsnog om een experiment in de Stoeldraaiersstraat, de Oude Kijk in ‘t Jatstraat, de Zwanestraat en de Grote Kromme Elleboog, door de ondernemers zelf betiteld als de Vier Straatjes.

BEDUM Allmedia4you, een jonge ict-onderneming uit Bedum , heeft een alarmsysteem ontwikkeld, speciaal voor winkelcentra.

Het systeem alarmeert onderling, via een smartphone-app en/of een rode knop, de medewinkeliers dat er sprake is van een noodsituatie.

Eigenaar Daan Haitsma van Allmedia4you heeft het alarmsysteem Samen Zijn We Veilig bedacht en ontwikkeld.

De app die gelanceerd gaat worden, is ontwikkeld door ondernemer Daan Haitsma van allmedia4 you. De app kent een aantal eenvoudige buttons waarmee omliggende ondernemers en hun eventuele medewerkers gealarmeerd kunnen worden in geval van calamiteiten. Het gaat hierbij om de inzet van bijvoorbeeld de politie of ambulance.

De app wordt vooralsnog eerst gelanceerd in de ‘Vier Straatjes’, de Stoeldraaiersstraat, de Oude Kijk in ’t Jatstraat, de Zwanestraat en de Grote Kromme Elleboog. Na een eerste inventarisatie werd al snel duidelijk dat er veel animo is voor deze app. Met nog een week te gaan hebben de eerste 50 ondernemers zich reeds aangemeld.

Ondernemers in de binnenstad van Groningen hebben sinds vanmorgen de beschikking over een unieke ‘veiligheidsapp’. Deze zal eerst tijdens een proef getest worden in een vijftal straten de binnenstad.

Om 9.00 uur vanochtend werd in de HOLTBAR conceptstore in Groningen het startsein gegeven voor de implementatiefase van de Veiligheidsapp. Met een druk op de rode knop zetten Eric Bos (voorzitter van de Groningen City Club), Daan Haitsma (Ondernemer en ontwikkelaar Veiligheidsapp), Jacobien Mansholt (eigenaar Holtbar) en Cor Dijkstra (De Kaaskop) dit proces in gang.

Met één druk op de knop hulp vragen aan je buren. Dat is vanaf vrijdag mogelijk voor vijftig ondernemers in de Groninger binnenstad. Daan Haitsma uit Bedum bedacht de veiligheidsapp. Vooral kleine winkels, met weinig personeel, zouden hier baat bij kunnen hebben.

‘Eigenlijk is het best raar’, concludeert Cor Dijkstra van De Kaaskop. ‘Je maakt iets waarvan je hoopt dat je het nooit nodig is.’
Toch is Dijkstra er blij mee, net als collega-ondernemer Ziki Masoud van Smooth Brothers. ‘Het heeft twee functies. Het geeft je wat peace of mind en het vergroot de saamhorigheid.’

De app heeft een alarmknop. Drukt iemand daarop, dan krijgen andere app-gebruikers direct een melding.